Quote van de dag

Elke dag kom ik wel een quote tegen die het waard is om bewaard te blijven. Ik heb ze een jaar lang op deze pagina verzameld, van 1 juni 2014 tot en met 31 mei 2015.   

 

 

Zondag 31 mei 2015
“De PvdA zou nog maar negen zetels in de Tweede Kamer krijgen als er nu verkiezingen waren. Nog nooit behaalde één van de drie traditioneel grote partijen zo’n lage score in de peilingen van Maurice de Hond. D66 en SP stijgen naar 18 en 23 zetels. GroenLinks zou er nu 14 krijgen.” (Nu.nl)


Zaterdag 30 mei 2015
“Een imam sprak de fatwa uit tegen vrouwen die voetbal kijken. ‘Ze geven niet om wie de wedstrijd wint, alles wat ze willen is staren naar de dijen van spelers”, zei de imam volgens al-Arabiya” (Nu.nl)


Vrijdag 29 mei 2015
“Life is full of misery, loneliness, and suffering – and it’s all over much too soon.” (Woody Allen)


Donderdag 28 mei 2015
“De een tikt op een soort mechanisch apparaat iets in dat hij voor snedig houdt, de ander tikt iets snedigs terug. Het mag ook een belediging of een doodsbedreiging zijn.” (Somberman verklaart Twitter in de Volkskrant)


Woensdag 27 mei 2015
“Laat me duidelijk zijn: voor zulke misstanden is geen plaats in het voetbal. We zullen mensen die zich hiermee inlaten eruitgooien.” (Sepp Blatter over corruptie bij de FIFA)


Dinsdag 26 mei 2015
“Een nieuw bankrekeningnummer doorgeven is simpel, toch? Niet bij Nespresso, merkt Manuela Koelemij uit Woerden na meer dan een jaar bellen en mailen.” (Consumentengids)


Maandag 25 mei 2015
“Always forgive your enemies; nothing annoys them so much.” (Oscar Wilde)


Zondag 24 mei 2015
“Please remember. These are kids. This is a game. The coaches are volunteers. The referee is a human.” (Bord bij voetbalveld, geretweet)


Zaterdag 23 mei 2015
“I may be drunk, miss, but in the morning I will be sober and you will still be ugly.” (Winston Churchill)


Vrijdag 22 mei 2015
“De zin van het leven…die schrijf je zelf.” (Loesje)


Donderdag 21 mei 2015
“Overspel: het familiespel met alleen maar verliezers.” (Slogan voor billboards SGP)


Woensdag 20 mei 2015
“Ik ben geen voorstander van neuspeuteren, maar ik ben helemaal geen voorstander van het opeten van wat uit de neus is gehaald. Men kan het beter onder de tafel smeren.” (Mensendokter Arnon Grunberg in Vrij Nederland)


Dinsdag 19 mei 2015
“(…) een enquête naar Wim Kok en wat er onder zijn leiding werd aangericht zou ook interessant zijn.” (Bert Wagendorp in de Volkskrant)


Maandag 18 mei 2015
“De resterende 70 kilo van Sjuul Paradijs is opgestapt als hoofdredacteur van De Telegraaf.” (De Speld)


Zondag 17 mei 2015
“He shot himself when I was only 8. I was his little girl. I wish he had taken me with him.” (Anoniem geheim op PostSecret.com)


Zaterdag 16 mei 2015
“Work is the curse of the drinking classes.” (Oscar Wilde)


Vrijdag 15 mei 2015
“Toen ik voor mijn gevoel al mijn tijd moest wijden aan haar verzorging, vroeg ze me om elke dag tenminste zes zinnen te schrijven, zodat in elk geval mijn boek zou blijven leven.” (Michel Faber over zijn overleden vrouw Eva in Vrij Nederland)


Donderdag 14 mei 2015
“Vroeger was ik een twijfelaar. Ik ben daar nu niet meer zo zeker van.” (Herman Finkers)


Woensdag 13 mei 2015
“1 of 2 conflicten kun je nog wel verslaan maar dit is gewoon belachelijk aan ’t worden. #syrië #irak #libië #jemen #afg #uk #macedo #mali.” (Tweet van Midden-Oosten-correspondent Harald Doornbos)


Dinsdag 12 mei 2015
“De betaalde papieren oplage van landelijke dagbladen is in 2014 met 4,9 procent gedaald. Dat is de grootste daling sinds het begin van deze eeuw.” (Nu.nl)


Maandag 11 mei 2015
“Links wordt steeds rechtser.” (nrc.next)


Zondag 10 mei 2015
“Onder die grote borsten klopt een groot hart.” (Pete Owens van Dollywood Park over Dolly Parton)


Zaterdag 9 mei 2015
“Dat Estelle Cruijf een riante alimentatie kan vergeten na haar scheiding van Ruud Gullit, dat nieuws willen mensen lezen, ja. Maar er blijft behoefte én noodzaak aan maatschappelijk relevante journalistiek. Op hypes en luchtigheid gaat de regiojournalistiek het niet redden.” (Oud-collega Ron Lodewijks in een interview bij zijn vertrek bij Brabants Dagblad)


Vrijdag 8 mei 2015
“Als dit koffie is, breng me dan alstublieft thee, maar als dit thee is, breng me dan alstublieft koffie.” (Abraham Lincoln)


Donderdag 7 mei 2015
“Happy mother’s day. I promise to  put you in the nicest nursing home I can find.” (Moederdagkaartje)


Woensdag 6 mei 2015
“Zoete koek neem ik altijd met een korreltje zout.” (Loesje)


Dinsdag 5 mei 2015
“Hell is empty and all the devils are here.” (Shakespeare)


Maandag 4 mei 2015
“Gemeenten vragen best redelijke dingen: dat mensen rekening houden met voorzienbare risico’s. Want iemand die op alledag loopt, waggelt toch ook niet met de schrik in de benen – sjeu, een baby?! – naar de dichtstbijzijnde beambte om een roze kamer, een wandelwagen, een buggy en een commode met opstaande randjes te eisen?” (Sheila Sitalsing in de Volkskrant)


Zondag 3 mei 2015
“Ik weet niet wanneer het idee is ontstaan dat degene die het meeste geld voor zichzelf houdt de allerbeste bankier is, maar dat lijkt me sowieso een misverstand. Of is de beste bakker ook degene die het meeste brood eet?” (Pieter Derks op Nu.nl)


Zaterdag 2 mei 2015
“I was molested as a child and never told anyone. As an adult I tracked him down, killed him and never told anyone.” (Anoniem geheim op Postsecret.com)


Vrijdag 1 mei 2015
“Een man in pak ziet er niet alleen goed uit, hij voelt zich ook beter dan wanneer hij zijn dagelijkse kloffie aan heeft. (…). Klein nadeeltje: mannen in pak kunnen minder goed tegen kritiek.” (Onderzoek Universiteit van Columbia)


Donderdag 30 april 2015
“Nothing cannot exist forever.” (Stephen Hawking)


Woensdag 29 april 2015
“Ik sta even stil en dat is een hele vooruitgang.” (Bertolt Brecht)


Dinsdag 28 april 2015
“40 jaar is de ouderdom van de jeugd; 50 jaar is de jeugd van de ouderdom.” (Victor Hugo – t.g.v. de vijftigste verjaardag van Manuela)


Maandag 27 april 2015
“Alles kan ik verdragen (…) maar een goudgeel pilsje, net uit de fles, opwaarts parelend, in een glas vochtig van de condens, nee.” (Pieter Steinz in de NRC)


Zondag 26 april 2015
“Education is not the learning of facts, but the training of the mind to think.” (Albert Einstein)


Zaterdag 25 april 2015
“Erg. Wat is erg? Weet u wat ik erg vind? Wij Nederlanders worden gediscrimineerd. Dat is erg. De regering moet eens naar de eigen mensen kijken. Wíj moeten heel lang op een woning wachten, terwijl zíj er zo een krijgen, met een koelkast erbij.” (Vrouw over verdrinkende bootvluchtelingen in Editie.NL)


Vrijdag 24 april 2015
“Het zal nu hopelijk echt wel helemaal afgelopen zijn met de aanzuigende werking van de VVD en de PvdA.” (Lezersbrief in de Volkskrant)


Donderdag 23 april 2015
“Klassiek doet veel meer voor hun brein dan de liedjes van K3. Ik vind het eenzelfde keus als wat je je kind te drinken geeft: water of cola? Natuurlijk is cola lekkerder, maar water is beter.” (De dochtertjes van Tijl Beckand moeten naar klassieke muziek luisteren/Nu.nl)


Woensdag 22 april 2015
“I’m not afraid of death; I just don’t want to be there when it happens.” (Woody Allen)


Dinsdag 21 april 2015
“Ik denk altijd eerst goed na voordat ik iets stoms zeg.” (Loesje)


Maandag 20 april 2015
“Laad me met rust.” (Tweet van dichter Merel Morre)


Zondag 19 april 2015
“Bij (Peter Jan) Rens thuis ziet het eruit als het Maagdenhuis na een wekenlange bezetting en die (Rob) Geus gaat 24 uur per dag met zijn duizenddingendoekje langs de plinten van de meest wanstaltige prullaria waar hij zijn woning mee heeft opgesierd.”(Youp in NRC)


Zaterdag 18 april 2015
“Uw boek acht ik verder niet zozeer goed als wel zeer leesbaar geschreven – al zag ik nimmer eilanden voorbij glijden en maken sneeuwvlokken tegen mijn raam geen ploffend geluid.” (Heere Heeresma reageert op haar boek Geheime liefde, dat Laurie Langenbach hem toestuurde)


Vrijdag 17 april 2015
“Het interview: zet twee mensen bij elkaar en kijk wat er gebeurt. Knarst het? Des te beter.” (Boudewijn Geels in Villamedia)


Donderdag 16 april 2015
“Ik vind het fantastische mensen! Alleen heb ik nog nooit een homo gezien op profniveau.” (Frank de Boer op Nu.nl)


Woensdag 15 april 2015
“Kijk naar hun gezichten. Ze lijken op vergeten mijnwerkers die met stof en gruis in de ogen op zoek moeten naar daglicht.” (Wilfried de Jong in NRC over de helden van Parijs-Roubaix)


Dinsdag 14 april 2015
“Dagelijks worden er op het Binnenhof nieuwsbloemkolen geoogst terwijl de macht uit Den Haag is weggesijpeld.” (Alex Brenninkmeijer van de Europese rekenkamer in de Volkskrant)


Maandag 13 april 2015
‘Trots zijn op je land zie ik als een bewijs van grote domheid. Het is veel te generaliserend om trots te zijn op zo iets divers en abstracts als de eigen staat of de eigen cultuur” (Günther Grass in 2001 in Vrij Nederland)


Zondag 12 april 2015
“The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten.” (Uithangbord, gedeeld op LinkedIn)


Zaterdag 11 april 2015
“Vader Abraham. Hij wil een friettent beginnen in België. En wat meer waardering.” (Ankeiler Algemeen Dagblad)


Vrijdag 10 april 2015
“Wie niet leert schrijven met een pen zal nooit helder kunnen denken.” (Ilja Leonard Pfeijffer in NRC Next)


Donderdag 9 april 2015
“Ik kan beter met oudere mensen omgaan.” (Zeilmeisje Laura over haar huwelijk met 31-jarige man)


Woensdag 8 april 2015
“Armoede is niet met geld te koop.” (Herman Brusselmans)


Dinsdag 7 april 2015
“Donderdag verklaarde premier Rutte dat zijn vertrouwen in de top van de bank „onverminderd groot” is. Dat staat gelijk, weten we sinds de affaire-Verheijen en het bonnetje van Opstelten, aan een kus des doods.” (Bas Heijne in de NRC)


Maandag 6 april 2015
“I find television very educating. Every time somebody switches it on, I go into the other room and read a book.” (Groucho Marx)


Zondag 5 april 2015
“Waarschuwing. In uw wijk is een Vieze Man gesignaleerd, die paaskuikentjes te koop aanbiedt.” (Tweet Wim de Bie)


Zaterdag 4 april 2015
“De roeping van een kunstenaar is licht te brengen in de diepten van het menselijke hart.” (Robert Schumann)


Vrijdag 3 april 2015
“Ik vind moralisme prima, zeker als het mijn moraal is die met dat moralisme wordt verdedigd.” (Tim Krabbé)


Donderdag 2 april 2015
“Good friends, good books, and a sleepy conscience: this is the ideal life.” (Mark Twain)


Woensdag 1 april 2015
“Dat is een van de vieze geheimpjes van de democratie: het breeduit etaleren van domheid en onwetendheid levert doorgaans stemmen op.” (Arnon Grunberg in de Volkskrant)


Dinsdag 31 maart 2015
“Ik ben het effectiefst als niemand ziet hoe effectief ik ben.” (VNO-NCW-directeur Niek Jan van Kesteren in de Volkskrant)


Maandag 30 maart 2015
“Een vrouw die niet weet hoe een aubergine of kekererwten op 101 verschillende manieren te bereiden, is nog niet klaar voor het huwelijk.” (Libanees schrijver en dichter Khalil Gibran)


Zondag 29 maart 2015
“We leven langer dus we sterven langer.” (René Gude)


Zaterdag 28 maart 2015
“Als mensen banken beroven, gaan ze naar de gevangenis. Als banken mensen beroven, krijgen ze een bonus.” (Tweet)


Vrijdag 27 maart 2015
“Only those who risk going too far can possibly find out how far they can go.” (T.S. Elliot)


Donderdag 26 maart 2015
“Let us remember: One book, one pen, one child, and one teacher can change the world.” (Malala Yousafzai)


Woensdag 25 maart 2015
“Wat een terreur is dat zeg, dat je altijd moet kijken of de kleur van je sokken resoneert met de gesp van je riem.” (Nico Dijkshoorn in de Volkskrant)


Dinsdag 24 maart 2015
“De misdaad is georganiseerd. Nu de politie nog.” (Oud-rechercheur Michiel Princen in nrc.next)


Maandag 23 maart 2015
“Half bezopen is een gebrek aan doorzettingsvermogen.” (Tegeltjeswijsheid)


Zondag 22 maart 2015
“Ik zeg jullie, 1 woord van hartstocht in een schutting gekrast, bij de rode kolen, doet duizend verzen wit worden of ze nooit waren geschreven.” (H.H. ter Balkt)


Zaterdag 21 maart 2015
“De ochtend start ik met een glas lauw water met citroensap. Daarna maak ik een shake met boerenkool, maca, gember, blueberries, citroen, kokoswater, gojibessen, tarwegras en chiazaad.” (Uit het eetdagboek van Ellemieke Vermolen)


Vrijdag 20 maart 2015
“Alimentatie is de levenslange straf op het niet plegen van een moord.” (Alexander Pola)


Donderdag 19 maart 2015
“Vaste salarissen ING-top fors omhoog. Wat de banken hebben geleerd van de crash is dat ze overal mee wegkomen.” (Tweet Joris Luyendijk)


Woensdag 18 maart 2015
“Stem alleen als u zeker weet dat u niet op een idioot stemt.” (Retweet van Sheila Sitalsing)


Dinsdag 17 maart 2015
“Aankomende academici die zich denken te kunnen redden met een vocabulaire van 1500 Engelse woorden – het is alsof je romanciers verplicht tot een dieet van tweets.” (Stephan Sanders in Vrij Nederland)


Maandag 16 maart 2015
“Als je je zo eenzaam voelt waarom kom je dan vanavond niet bij mij ‘Heel Holland bakt’ kijken?” (Gummbah)


Zondag 15 maart 2015
“Met een fijn schaartje knipte hij een cirkeltje uit de hele affaire en ging daar vriendelijk kijkend bovenop staan – knappe jongen die hem van zijn plek kreeg.” (Binnenhof watcher Ariejan Korteweg over Rutte in het debat over de Teevendeal)


Zaterdag 14 maart 2015
“Ik ben nooit op het idee gekomen om het allemaal vanaf nu héél anders te doen. Daarmee  verklaar je eigenlijk je leven voor waardeloos, alsof het allemaal voor niks is geweest. Dat gekibbel en al die zorgen: dat wás je leven.” (René Gudde nadat hij was opgegeven door zijn artsen)


Vrijdag 13 maart 2015
“Rutte is goed voor de afdeling verkoop: een bananenschil weet hij als een verse banaan te verkopen.” (Sybrand Buma in de Volkskrant)


Donderdag 12 maart 2015
“Homo sapiens non urinat in ventum.” (Architect Kees Spanjers liet deze tekst min of meer stiekem aanbrengen op de toegangspoort tot het Max Euweplein)


Woensdag 11 maart 2015
“Als VVD-Kamerlid Ton Elias bij een commissievergadering de voorzittershamer in handen heeft, legt hij zijn hand vooraf even amicaal bij de minister op de rug. “Niet smeren. Half twee klaar.” (Trouw over het eindeloze gekeuvel van Opstelten)


Dinsdag 10 maart 2015
“Ik hoor dat Teeven het zich allemaal niet meer zo kan herinneren. Gek hoor. Ik weet het nog precies.” (Cees H. tegen de Volkskrant)


Maandag 9 maart 2015
“Dat sterven zelf, och, dat zal ook wel loslopen, denk ik. Ik hoop gezond het graf in te gaan.” (Remco Campert in College Tour)


Zondag 8 maart 2015
“Soms lees ik terug wat ik heb geschreven en denk: oe, oe, dit is misschien niet zo aardig bij het ontbijt. Maar ik doe het niet expres. Ik denk nooit: wie ga ik vandaag weer eens pakken.” (Sheila Sitalsing in Vrij Nederland)


Zaterdag 7 maart 2015
“Persgroep mag Wegener overnemen. En zo word ik voor de vijfde keer in mijn leven verkocht.” (Villamedia citeert tweet van journalist Max Steenberghe)


Vrijdag 6 maart 2015
“De barbaarse praktijken van IS zijn eindeloos. Dinsdag hebben strijders van de terreurgroep weer een man van een gebouw afgegooid die beschuldigd werd van homoseksualiteit. Hij werd geblinddoekt naar beneden gegooid, terwijl een grote menigte enthousiast toekeek. Toen hij de val overleefde is hij gestenigd. (Welingelichte kringen citeert The Independent)


Donderdag 5 maart 2015
“Jezus is verschenen.” (Rob van Vuure op de website van ZB Media over het magazine Jezus!)


Woensdag 4 maart 2015
“Inwoners van Hamburg hebben een aparte manier gevonden om wildplassers aan te pakken. De bewoners van de wijk St. Pauli gebruiken waterafstotende verf, die ervoor zorgt dat de urine van de muren wordt teruggekaatst.” (Nu.nl)


Dinsdag 3 maart 2015
“Goede oproep van Ton Heerts: stem sociaal op 18 maart!” (Tweet Lilian Marijnissen)


Maandag 2 maart 2015
“Geestig: over de kwestie-Faber laat Radio1 Henk Krol aan ’t woord. Ervaringsdeskundige in proletengedrag vertonen en blijven plakken.” (Tweet Sheila Sitalsing)


Zondag 1 maart 2015
“Geen zin in schrijven staat gelijk aan geen zin in leven. Wat zou ik anders moeten? Vissen? Maar schrijven is vissen, geduldig vissen tot je beet hebt.” (Remco Campert in Sir Edmund)


Zaterdag 28 februari 2015
“In de tijd die ik aan het achternazitten van vrouwen heb verspild, had ik een doctorsgraad kunnen behalen in de filosofie, het Mandarijn-Chinees en in de astrofysica.” (Hoofdpersoon Philip in De Schopenhauer Kuur van Irvin Yalom)


Vrijdag 27 februari 2015
“Wat heb jij een mooie stem!” (Verkiezingsposter PvdA)


Donderdag 26 februari 2015
“At one point you were the youngest being in the entire universe and at another point you will be the next being to die.”  (Buzzfeed.com)


Woensdag 25 februari 2015
“De kans dat koffie over de rand van de beker klotst, is met een caramel macchiato een stuk kleiner dan met een bakkie zwarte pleur. Tot deze conclusie komen experts op het gebied van vloeistofmechanica in het tijdschrift Physics of Fluids.” (De Volkskrant)


Dinsdag 24 februari 2015
“Vermogen corporaties gegroeid met 9 miljard. Maar de werknemers zitten al een jaar zonder cao.” (Tweet)


Maandag 23 februari 2015
“Kinderen zijn wrede monsters, kleine IS-strijdertjes die alles wat afwijkt, alles wat niet aan de groepsnorm voldoet, in brand willen steken, kapot willen maken. Mensen in de meest dierlijke gedaante, zonder het laagje beschaving dat je nog wel eens bij volwassenen aantreft.” (Historicus Geerten Waling in de Volkskrant)


Zondag 22 februari 2015
“Koek- of broodkruimels die op Broadway en West Street in Manhattan belanden, worden in 59 procent van de gevallen binnen een dag opgeruimd door mieren.” (Nu.nl)


Zaterdag 21 februari 2015
“Far too many people are looking for the right person instead of trying to be the right person.” (Gloria Steinem)


Vrijdag 20 februari 2015
“’s Avonds en ’s nachts Rob wat cultuur bijgebracht in het Casino van Knokke. (…) Een Nederlander geld leren verliezen. Niet makkelijk.” (Jan Fabre doet verslag van het bezoek van Rob Scholte in Nachtboek 1985-1991)


Donderdag 19 februari 2015
“Het is slikken of stikken voor de vakbonden. Als werkgevers hun zin niet krijgen, gooien ze desnoods de cao overboord.” (De Telegraaf)


Woensdag 18 februari 2015
“Het lezen van een krant, tijdschrift of boek is voor de helft van de Nederlanders geen dagelijkse routine meer.” (Onderzoek Sociaal en Cultureel Planbureau)


Dinsdag 17 februari 2015
“Vijftigduizend supporters zitten al twee jaar om de veertien dagen in de Amsterdamse Arena naar impotente snurkpotjes te koekeloeren. Dat moest ik in Carré eens flikken.” (Youp over Ajax in de NRC)


Maandag 16 februari 2015
“‘Dazzling’. Buwalda’s ‘Bonita Avenue’ geprezen in The New York Times.’ (NRC.nl/boeken)


Zondag 15 februari 2015
“De EO toont een genezen homo. Ziek is dat.” (Kop in NRC Next)


Zaterdag 14 februari 2015
“Vind ik leuk, hartje, lachend gezichtje, huilend gezichtje – onze communicatie vraagt weinig creativiteit. Briefschrijven daarentegen is een kunst die oefening, talent en urenlang zwoegen vereist.” (Filosofe Emma de Vries in Sir Edmund)


Vrijdag 13 februari 2015
“Ik ben politicus, geen heilige.” (Sjoemelend VVD-Tweede Kamerlid Mark Verheijen)


Donderdag 12 februari 2015
“Je wordt pas echt oud als de kaarsjes meer kosten dan de taart.” (tweet)


Woensdag 11 februari 2015
“When the first child is born on Mars, we will have to add planet of birth to our passports.” (buzzfeed.com)


Dinsdag 10 februari 2015
“Ik weet dat ik zit te liegen, als ik het uitleg aan de telefoon. Het is probleem op probleem op probleem. Tegen het einde van de dag ben ik emotioneel uitgeput.” (Medewerker callcenter SVB in de Volkskrant over achtduizend boze telefoontjes per dag)


Maandag 9 februari 2015
“Het waren drie dwaze dagen voor V&D.” (Rik van de Westelaken in het NOS Journaal)


Zondag 8 februari 2015
“Ik ben geen hormonenfluisteraar, maar wat meer testosteron voor vrouwen zou wel lekker zijn. Twee vrouwen is helemaal vlek op vlek. Voor je het weet zit je iedere avond met een kop thee op de bank Help mijn man is klusser te kijken.” (Margriet van der Linden in Linda)


Zaterdag 7 februari 2015
“Zo’n echte Nederlandse discussie kun je tevoren uittekenen: wie wil mag wat zeggen, goed luisteren doet niemand en aan het slot verklaren we dat over dit onderwerp het laatste woord nog niet gezegd is. Borreltijd. (Arjan Peters in Sir Edward)


Vrijdag 6 februari 2015
“Tess Christian, 50, has spent the last 40 years purposefully not smiling. Tess says this is crucial to maintaining her youthful looks. She thinks her strategy is ‘more natural than Botox’. (Day Mail online)


Donderdag 5 februari 2015
“Kakkerlakken hebben een persoonlijkheid. Volgens wetenschappers zijn sommige kakkerlakken verlegen, en anderen juist stoutmoedig.” (Nu.nl)


Woensdag 4 februari 2015
“Voor opgeklopte vrolijkheid moeten de mensen maar naar die enge kastnicht van een Humberto Tan kijken.” (Arthur van Amerongen in De Volkskrant)


Dinsdag 3 februari 2015
“Ik hoop dat de liefde zal opbloeien tussen hem en een van de drie dames. Lukt dat niet, dan mag hij altijd bellen. In ons huis is de gemiddelde leeftijd van de meiden een stuk lager.” (Eigenaar Diane’s Secret tegen Nu.nl over boer Geert)


Maandag 2 februari 2015
“Een klant in Osaka vond een raar objectje in haar Franse frietjes en klaagde daarover. Na onderzoek blijkt nu dat het om een tand ging. Gefrituurd en wel. (…) Het is niet bekend hoe de tand in de frietjes is beland; geen enkele medewerker van het betreffende restaurant mist er een, zegt McDonald’s.” (Spits)


Zondag 1 februari 2015
“De werkelijkheid hangt af van het feit hoe je de werkelijkheid waarneemt.” (Claus Kleber)


Zaterdag 31 januari 2015
“Weinig zo onomkeerbaar als het koken van een ei, zo lijkt het. Maar chemici in de VS en Australië hebben een ultracentrifugetechniek ontwikkeld om gestolde eiwitten weer vloeibaar te maken en de eiwitmoleculen uit de knoop te halen.” (Sir Edmund signaleert een uitvinding waar de mensheid wat aan heeft)


Vrijdag 30 januari 2015
“Meisje met die mooie benen zo verleidelijk over elkaar, zo ga je toch niet mensen interviewen met een ballpoint in je hand?” (Tineke de Nooij over Eva Jinek op haar Facebookpagina)


Donderdag 29 januari 2015
“Met zingen is de liefde begonnen” (Motto derde poëzieweek)


Woensdag 28 januari 2015
“Al mijn goede voornemens zijn alweer veranderd in slechte gewoontes.” (Loesje)


Dinsdag 27 januari 2015
“De NS heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog naar schatting 409.000 gulden verdiend met het transport van meer dan honderdduizend joden uit Nederland. Het bedrag zou nu een waarde hebben van 2,5 miljoen euro.” (Nu.nl)


Maandag 26 januari 2015
“Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are.” (Mason Cooley)


Zondag 25 januari 2015
“If you can make a woman laugh, you can make her do anything.” (Marilyn Monroe)


Zaterdag 24 januari 2015
“Directeur tegen HR-manager: ‘Wat als we investeren in onze mensen en ze gaan daarna weg?’ HR-manager: ‘Wat als we het niet doen en ze blijven?’ (Quote op Omdenken.nl)


Vrijdag 23 januari 2015
“Ik zit dat jankend van geluk te lezen.” (Ronald Giphart over Het hout, de nieuwe roman van Jeroen Brouwers)


Donderdag 22 januari 2015
“Het is niet leuk om katholiek te zijn opgevoed. (…) Spijt, schuld en schaamte – het gevreesde drietal. Ze verknippen je, dat raak je nooit helemaal kwijt.” (Striptekenaar Peter Pontiac in postuum interview in De Volkskrant)


Woensdag 21 januari 2015
“Glamour shots of women wearing underwear will continue in the newspaper.” (Engelse Wikipedia over ‘page 3’ van The Sun)


Dinsdag 20 januari 2015
“The doctor said I have multiple personalities but we don’t believe him.” (tekst bij cartoon op Devodocom)


Maandag 19 januari 2015
“He kankerkale, jij moest je schamen wat je over geert wilders zegt, ben jij een broer van volkert van der g ofzo? Vuile nazi jij zou als eerste met de moffen heulen als de 2e wo opnieuw zou plaatsvinden.krijg de kanker.” (Twitteraar die kennelijk iets verkeerds heeft gezegd, kopieert de anonieme mail die hij ontving van een fan van Geert Wilders)


Zondag 18 januari 2015
“Alcohol lost geen problemen op. Maar ach, water en melk ook niet.” (Alternatief tegeltje)


Zaterdag 17 januari 2015
“Ik las De achtste plaag (daar was ze, die kip). Ik las Kort Amerikaans en schrok ervan. Ik las Terug naar Oegstgeest en was verpletterd. Als je zelf uit een rooms milieu komt, is die armoedige gereformeerde ongezelligheid extra moeilijk te verteren, maar wat wás het goed. Een klap voor je kop.” (Sylvia Witteman over het werk van Wolkers in Sir Edmund)


Vrijdag 16 januari 2015
“Het ministerie van Binnenlandse Zaken meldt dit nieuws om te bevestigen dat de regering van de Hoeder van de Twee Heilige Moskeeën, moge Allah ze beschermen, zeer begaan is met het herstel van de veiligheid en het realiseren van gerechtigheid.” (Verklaring in Saoedi-Arabië nadat een vrouw op straat in Mekka is onthoofd)


Donderdag 15 januari 2015
“Het politiebureau in het Amerikaanse Pinellas krijgt een nieuw tapijt, omdat op het oude een flinke spelfout staat. Op het vloerkleed had moeten staan ‘In God we trust’, maar in plaats daarvan staat er ‘In dog we trust’. (…) Het tapijt lag er al een paar maanden toen de fout werd ontdekt.” (Nu.nl)


Woensdag 14 januari 2015
“Patrick vindt het verdacht dat er een meisje doodgestoken in het bos wordt gevonden en dat haar vriendin last heeft van geheugenverlies.” (Netflix kondigt een aflevering aan van The Mentalist)


Dinsdag 13 januari 2015
“Verder werd uiteraard oud-Tourwinnaar Joop Zoetemelk aan het woord gelaten over de aanslag. Hij woonde immers ‘niet ver van Parijs’. Joop vond het erg.” (column Robert van de Griend en Sander Donkers in VN)


Maandag 12 januari 2015
“En het galmen van de dwalmen/sakkert tot een sommellied/maar vergeet de simmer niet/die verstoken in het provoken/muilend dort bij vale scherven/om daar in filijn te sterven” (briljant nonsensgedicht van Marten Toonder, geciteerd door Arjan Peters in De Volkskrant)


Zondag 11 januari 2015
“Ik ben een goed voorbeeld van een slecht voorbeeld.” (Theo Maassen in ‘Zonder pardon’)


Zaterdag 10 januari 2015
“Het gros van de boze mensen beperkt zich meestal (…) tot een slecht leesbare brief met hoofdletters en onderstrepingen op willekeurige plekken, of tot een schattig Twitter-oproepje tot verkrachting. Dat soort fanmail is een aansporing vooral door te gaan.” (Sheila Sitalsing in Sir Edmund)


Vrijdag 9 januari 2015
“This new year I want to sleep with somebody different to find out if I really am bad at sex or my husband is just a jerk who says mean things.” (Anonieme boodschap op de website Post Secret)


Donderdag 8 januari 2015
“Je suis Willy.” (Willem-Alexander toont bord met deze tekst bij Lucky TV)


Woensdag 7 januari 2015
“Het is even slikken als de minirok wordt verbannen, maar ook de werkloosheid verdwijnt als sneeuw voor de zon, omdat alle vrouwen thuis blijven.” (De Volkskrant over Soumission van Michel Houellebecq, waarin Frankrijk een islamitische staat wordt)


Dinsdag 6 januari 2015
“Een oud-stagiair van de Amerikaanse nieuwszender CNN heeft een video online gezet die gemaakt zou zijn voor op het moment dat de wereld vergaat. (…) De bedoeling was dat de laatste, nog levende medewerker van CNN de video in de uitzending zou laten zien.” (Nu.nl)


Maandag 5 januari 2015
“Ik vind Jezus wel oké. En het is ook goed dat hij gekruisigd is. Als hij verdronken was, hadden we nu allemaal een  aquarium boven ons bed hangen.” (Herman Brusselmans bij ‘De tv draait door’)


Zondag 4 januari 2015
September: Jonathan Franzen’s Purity. This is his first novel since ‘Freedom’, which was hailed by some as the Great American Novel and decried by others as overwritten and preachy. Prepare for a couple of weeks of Obsessive-Compulsive Franzen Coverage”. (Ron Charles van The Washington Post’s Book World)


Zaterdag 3 januari 2015
“Ze betoveren je oren maar ze breken je hart.” (George Sand over de preludes van Chopin)


Vrijdag 2 januari 2015
“Sprekers van het Nederlands (…) peigeren zich dagelijks af met veel meer omwegen en ‘lege elementen’ dan sprekers van het Bantawa, het Bininj Gun-Wok, het Samoaans, het Sadawe, het Kharia, het Khwarshi, het Kayardild, het Tewa, het Tidore, het Sheko en het Sochiapan Chinantec.” (De Volkskrant over het proefschrift van taalwetenschapper Sterre Leufkens)


Donderdag 1 januari 2015
“Als zebravinken (…) alcohol drinken, wordt hun gezang onduidelijk, zo blijkt uit nieuw wetenschappelijk onderzoek.” (Nu.nl)


Woensdag 31 december 2014
“Mijn moeder heeft een heleboel goede voornemens voor mij.” (Loesje)


Dinsdag 30 december 2014
“Toen de Lieve Heer het geduld uitdeelde, waren veel SP’ers aan het flyeren.” (Amsterdamse SP-wethouder Arjan Vliegenthart in De Volkskrant)


Maandag 29 december 2014
“Ik was uitverkoren; op een goede dag kwam ik op straat in Amsterdam in aanraking met het werk van de schrijver Jan Arends. De bundel ‘Ik had een strohoed en een wandelstok’ lag op het fietspad in de Beethovenstraat.” (Schrijfster Maartje Wortel in een nawoord in een nieuwe druk van de bundel)


Zondag 28 december 2014
“Een beetje gevaarlijk kan het wel zijn, met dat flamberen, dus Allerhande had duidelijk aangegeven dat de afzuigkap eerst moest worden uitgezet. Helaas had de redactie over het hoofd gezien dat het recept sprak van een hele fles Grand Marnier van 0,7 liter die (…) in zijn geheel in een koekenpan gegoten moest worden op middelhoog vuur.” (Vrij Nederland over foutje in het kerstnummer van Allerhande)


Zaterdag 27 december 2014
“Ligt mijn vrouw te slapen en kijk ik nog even op jullie site, komt er ineens herrie van een advertentie… Vrouw wakker, ruzie, bedankt.” (Lezersmail op nu.nl)


Vrijdag 26 december 2014
“Vladimir Poetin keeps vodka cheap as Russian economic crisis deepens.” (The Independent)


Donderdag 25 december 2014
“No man has a good enough memory to be a successful liar.” (President Lincoln)


Woensdag 24 december 2014
“Wist je dat hippopotomonstrosesquippedaliofobie ook wel bekend is als sesquipedalofobie en dat beide de angst voor lange woorden inhouden?” (Weetje op Hippopotomonstrosesquippedaliofobie.nl)


Dinsdag 23 december 2014
“Kan de politiek zich ook niet eens buigen over vrije patiëntenkeuze voor artsen?” (dr. Sigmund in De Volkskrant)


Maandag 22 december 2014
“Het ergste wat een mens kan doen, is ontkennen wat zijn aard is. De drang naar buitenechtelijke avonturen is net als de haarkleur genetisch bepaald, blijkt uit een studie.” (Persbericht AshleyMadison)


Zondag 21 december 2014
“A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.” (Winston Churchill)


Zaterdag 20 december 2014
“Zolang ik schrijf leef ik. Eens blijft er niets van me over. Als je je even omdraait, is je tijd vervlogen.” (Remco Campert in Sir Edmund)


Vrijdag 19 december 2014
“Tanden stoken is net als stoppen met drinken: je neemt het je minstens eens per jaar voor, en houdt het dan hoogstens een paar weken vol.” (Tweet Metin Seven)


Donderdag 18 december 2014
“Vrouwen drinken niet genoeg. Twee fluitjes en dan snel weer naar huis, thee zetten.” (Margriet van der Linden legt in Linda uit waarom pottenkroegen niet gedijen)


Woensdag 17 december 2014
“Ik had op deze plek onlangs niet het almaar uitdijende gedachtegoed van Kamerlid Ton Elias mogen aanspreken met ‘holle bolle Gijs’ – waarvoor dus excuus.” (Jean-Pierre Geelen in De Volkskrant)


Dinsdag 16 december 2014
“Met Sharon Dijksma krijg ik geen enkel contact. Ik heb steeds meer het gevoel naast een sprekende pop te zitten. (…) Als ze haar lesje opzegt slaat ze met haar knuistje op tafel.” (De Volkskrant citeert uit het dagboek van Bart Tromp over de campagne voor het voorzitterschap van de PvdA in 2001)


Maandag 15 december 2014
“Ons onderzoek toont voor het eerst aan dat de roep van moeder naar kalf en vice versa geïndivualiseerd zijn: elk dier is te herkennen aan zijn eigen geloei.” (Koeienonderzoeker Monica Padilla de la Torre op de website van de Queen Mary Universiteit in Londen)


Zondag 14 december 2014
“Wij hadden een Hema opwindwekkertje. Mijn moeder had om 9 uur een afspraak met de abortuspleger maar het wekkertje ging niet af. Dat wekkertje heeft mij gered.” (Kledingontwerpster Olcay Gulsen in 24 uur met…)


Zaterdag 13 december 2014
“De manier waarop PowNews dit heeft aangepakt is kwalijk. Maar het zaadje is wel door Hoes zelf gelegd.” (Fractievoorzitter Ed Sabel van Senioren Partij Maastricht)


Vrijdag 12 december 2014
“De gummen stuiteren non stop door de klas, met lijmpotjes wordt gevoetbald en de scharen vliegen soms langs mijn hoofd. Samen met de adjunct én de directeur til ik meer dan eens een licht ontvlambare leerling (‘fuck you, meestertje!’) met stoel en al uit het lokaal.” (Mark van der Werf, de journalist die onderwijzer werd, in Villamedia)


Donderdag 11 december 2014
“Dat ik het erotisch vind is een groot woord, maar ik word er zeker opgewonden van.” (Nu.nl onthult voetfetisj Henny Huisman)


Woensdag 10 december 2014
“Je rothumeur wordt begrepen! Geweldige spijbelsmoes! Huilen mág! Chocolade eten ook.” (Uit de ‘tien voordelen van ongesteld zijn’ in Period!)


Dinsdag 9 december 2014
“De gordijnen bij hem thuis in het Utrechtse Zuilen slobberen als zijn truien.” (De Volkskrant portretteert Hans Spekman)


Maandag 8 december 2014
“De bisschop uit Essen heeft nog steeds niet begrepen dat ook managers met een goddelijke opdracht zich op aarde aan de milieuregels moeten houden.” (Duitse milieubond over kerkleider met benzineslurpende bolide)


Zondag 7 december 2014
“Het probleem met Samsom is dat hij niet de rol speelt die Bolkestein met verve heeft gespeeld onder Paars.” (Hoogleraar bestuurskunde Jouke de Vries in Buitenhof)


Zaterdag 6 december 2014
“Ik ben een Zelfstandige Zonder Personeel sinds lang voor die term bestond, sinds school eigenlijk, toen het nog gewoon ‘nietsnut’ heette.” (Thomas van Luyn in Volkskrant Magazine)


Vrijdag 5 december 2014
“Het is een ieders plicht om een medemens te helpen. Dus laat al die gemene linkse honden maar weer blaffen; ik weet uit welk hart dit gebaar is gemaakt, mijn hart namelijk.” (Gordon op Facebook over zijn aanbod om schulden van Bram Moszkowicz te betalen)


Donderdag 4 december 2014
“Toen de alom bewierookte Jeremy Paxman zei met Newsnight te stoppen omdat hij op een christelijk tijdstip naar bed wilde, vond men dat normaal. Maar ik kreeg iedereen over me heen: jeetje, waarom?” (Paul Witteman in Vrij Nederland)


Woensdag 3 december 2014
“De rondweg bij Eindhoven moet toch worden aangelegd. Dat vindt de Turkse president Erdogan. Volgens Erdogan is er in de rijksbegroting voldoende ruimte om de weg te realiseren.” (De Speld)


Dinsdag 2 december 2014
“Onderzoeksinstituut Nak de Weert heeft het bijgehouden: vandaag verscheen Peter R. De Vries voor de 5000ste keer op tv. Gefeliciteerd!” (Tweet Wim de Bie)


Maandag 1 december 2014
“Elke vrouw vindt het oké om, terwijl ze in de minestrone staat te roeren, vanachter goed beetgepakt te worden. Optillen. Over de schouder. En op bed smijten.” (Redacteur Eefje Oomen (44) in het AD)


Zondag 30 november 2014
“Snijd alleen het stukje vlees dat u in uw mond doet. Snijd dus niet al uw vlees meteen in stukjes.” (De Telegraaf bereidt zijn lezers alvast voor op het kerstdiner)


Zaterdag 29 november 2014
“Woerdenaar beschrijft speurtocht naar verdwenen schoonvader.” (Kop in AD/Groene Hart)


Vrijdag 28 november 2014
“We zijn allemaal sterfelijk – hoewel, in mijn geval moet ik dat nog zien – maar dat is wat ons gelijkmaakt.” (Jules Deelder, dagburgemeester van Rotterdam)


Donderdag 27 november 2014
“Hoofdredacteur zijn is geen baan, dat is je leven.” (Scheidend Parool-hoofdredacteur Barbara van Beukering in De Redactie-nieuwsbrief)


Woensdag 26 november 2014
“Je vrouw kan je verlaten, je broeders niet.” (Lid motorclub Satudarah in TPO-Magazine)


Dinsdag 25 november 2014
“Je kan een vrouw niet dezelfde positie geven als een man. Dat is tegennatuurlijk.” (Turkse president Erdogan)


Maandag 24 november 2014
“Gemiddeld besteedt een klant 1370 euro aan een afspraak. Sommige heren hebben zoveel geld dat ze zich dit elke week kunnen permitteren, anderen moeten jarenlang sparen voor een dergelijke date.” (Eigenares escortbedrijf in het AD)


Zondag 23 november 2014
“Lekker bekken” (Buitenbord bij viswinkel)


Zaterdag 22 november 2014
“Je bent pas uitgelezen als je dood bent. Elke dag kan het boek verschijnen dat alle andere in de schaduw zet.” (Aleid Truijens in Sir Edmund)


Vrijdag 21 november 2014
“Slechts 7% van de werkende wereldbevolking is lid vakbond. Of zullen we zeggen dat er 200 miljoen vakbondsleden zijn?” (Tweet Ruud Baars, algemeen secretaris FNV Bouw)


Donderdag 20 november 2014
“Lammily is de realistische versie van Barbie, maar dan met acné en striae.” (Advertentie Sinterklaasspeelgoed)


Woensdag 19 november 2014
“Ik heb graag dat mijn hond echt mijn hond is en ben nogal jaloers als mijn hond ook dol is op anderen. Een hond zal je nooit een mes in de rug steken. Dat is belangrijk voor mij, omdat ik zo dikwijls in de zeik ben gezet.” (Zwerver Joeri in de Volkskrant)


Dinsdag 18 november 2014
“Toen ik op de wereld kwam, hing er geen klok in ons armoedige huisje. Mensen leefden niet met de tijd. Ze keken naar de stand van de zon als ze wilden weten hoe laat het was. Aan de hand van de oogst die was mislukt en welke koe er was overleden, konden ze achterhalen wanneer ik moest zijn geboren. Ongeveer.” (Ahmed Marcouch in magazine Kind)


Maandag 17 november 2014
“Dat vrouwen zo geschikt zijn om ons in onze vroegste jeugd te verzorgen en op te voeden komt omdat zij zelf kinderlijk en dom en kortzichtig, in één woord hun leven lang grote kinderen zijn, een soort tussenstadium tussen het kind en de man, die de eigenlijke mens is.” (Arthur Schopenhauer in ‘Er is geen vrouw die deugt’)


Zondag 16 november 2014
“Het is weer zover: de tuin dient hoognodig winterklaar te worden gemaakt.” (Tweet Wim de Bie)


Zondag 19 oktober tot en met zaterdag 15 november 2014: Quotes in overvloed maar Peter is even met vakantie


Zaterdag 18 oktober 2014
“Hun hebben de taal verkwanseld.” (Titel van boek taalkundige Jan Stroop)


Vrijdag 17 oktober 2014
“Op Twitter ontstond een paar maanden geleden een berichtenstroom over de voordelen van gekleurde toiletborstels. Wat zou het leuk zijn als er rode, groene, gele en blauwe bestonden, droomde iemand. De kleur bruin werd uitgesloten, om voor de hand liggende redenen.” (Columnist Diet Groothuis in Trouw)


Donderdag 16 oktober 2014
“Tip: als u wilt dat uw kinderen netjes ‘penis’ zeggen, noem het dan zelf een ‘lul’.” (Sylvia Witteman in de Volkskrant)


Woensdag 15 oktober 2014
“Simone had twee grote herdershonden. Die hadden van zichzelf al een sterke geur. Maar daar kwam bij dat zij dagelijks pens voor die beesten uitkookte, de hele dag stond dat allemaal in de keuken te sudderen.” (Geert Mak over zijn eerste hospita in ‘Kiezen na school’)


Dinsdag 14 oktober 2014
“De medaillewinnaars worden ook nog beloond met kaas dus in het ergste geval, als ik niet goud haal maar brons, dan heb ik in ieder geval die lekkere kaas.” (Deelneemster Ronde van Woerden)


Maandag 13 oktober 2014
“Bananasplit, Ranking the Stars. En eerder De Slechtste Chauffeur van Nederland. Ik lig er dubbel om, maar de vraag is waarom dat moet op kosten van de belastingbetaler.” (Goede vraag van staatssecretaris Dekker)


Zondag 12 oktober 2014
“Twee kilometer voor de finish reed hij een paar meter voor de kopgroep uit. Joop nam een buitenbocht als een zingende vrouw op een omafiets. Het leek geen wielrennen, eerder onbezorgd zwieren. De kopgroep nam hem even niet serieus. Joop won het WK.” (HP/De Tijd)


Zaterdag 11 oktober 2014
“Met mij gaat het goed en ik hoop van u hetzelfde. Schreef ik ’s zondagochtends aan die ouders van mij. Terwijl ik dacht: ik voel mij ellendig en wat mij betreft mogen jullie alle twee vandaag nog de moord steken.” (Jeroen Brouwers in Sir Edmund over de brieven die hij wekelijks van kostschool moest schrijven)


Vrijdag 10 oktober 2014
“Nee zeggen, poot stijf en bekijk het maar. Met je Nieuwe Vakbeweging.” (Sheila Sitalsing rekent in de Volkskrant af met de tegenstemmers van FNV Bondgenoten)


Donderdag 9 oktober 2014
“Hij is onmogelijk geworden. Als Dries ook eens wat zegt, zit hij na een halve minuut onrustig te schuiven op zijn stoel en na vijfenveertig seconden begint hij te interrumperen.” (Jan Terlouw over Joop den Uyl ten tijde van de formatie van het tweede kabinet-Van Agt)


Woensdag 8 oktober 2014
“Misdaadverslaggever Peter R. de Vries denkt te weten waar ‘de moordenaar van Els Borst’ is. Hij zit bij RTL Laat.” (Taalkronkel van Onze Taal)


Dinsdag 7 oktober 2014
“Een veelschrijver die de gemeente Leiden haast tot waanzin drijft met een bijna onophoudelijke stroom brieven, moet minderen. De man uit Utrecht mag nog maar twee brieven per maand sturen. Voor elke extra brief moet hij 1000 euro betalen, met een maximum van 50.000 euro.” (Trouw)


Maandag 6 oktober 2014
“De leden van FNV Bouw stemmen met grote meerderheid voor de fusie met een aantal andere FNV-bonden.” (Nu.nl)


Zondag 5 oktober 2014
“Er dreef een hoed in het water. Die hebben ze geprobeerd te pakken en daar bleek opa nog aan te zitten. Hij stond rechtop in het water.” (Schrijver Peter Middendorp vertelt over de dood van zijn grootvader in VPRO’s Boeken)


Zaterdag 4 oktober 2014
“Joan is overleden, maar een deel van haar leeft voort – haar neus, want die is gemaakt van polyurethaan.” (Volkskrant Magazine citeert tweet van Lena Durham over Joan Rivers)


Vrijdag 3 oktober 2014
“Ik denk dat luisteraars intelligenter zijn dan we soms denken.” (Humberto Tan in Villamedia)


Donderdag 2 oktober 2014
“Ik heb lang geloofd dat ik heteroseksueel ben maar een mens kan zich vergissen.” (Arnon Grunberg nadat hij voor een commercial bij een man op schoot zat)


Woensdag 1 oktober 2014
“Dunne boekjes lezen is als uitgaan met iemand die op dieet is.” (John Irving)


Dinsdag 30 september 2014
“Ik betreur dat ik mijn zoon Obama heb genoemd. Ik zou kunnen zeggen dat ik dat heb gedaan omdat het een prachtige Arabische naam is, die leeuw betekent. Maar dat zou hypocriet zijn.” (Oud-motorbendelid, oud-jihadist en oud-CIA-spion Morten Storm in de Volkskrant)


Maandag 29 september 2014
“Stapel is oneervol ontslagen (krijgt dus geen uitkering), moest zijn hoogleraarstitel inleveren en kreeg 250 uur taakstraf: oude graven ruimen en nieuwe graven spitten op een kerkhof.” (Beatrijs Ritsema over Diederik Stapel in Vrij Nederland)


,Zondag 28 september 2014
“In mijn tijd op buitenland tikte je rustig een stuk van tweeduizend woorden en dacht je dat de lezer dat ook wel volhield. Áls je je dat al afvroeg. Nu ben je per onderwerp veel meer bezig met de vraag: hoe bereik je de lezer op een goede manier.” (Wilma Kieskamp, chef buitenland bij Trouw in Villamedia)


Zaterdag 27 september 2014
“Ik vind de relatie tussen Frits en zijn ouders ook vreemd. Je behoort toch altijd een speciale band te hebben met je ouders en meestal hou je van ze. Daarentegen lijkt het wel alsof Frits helemaal niet om zijn ouders geeft, hij loopt ze eerder te bekritiseren en plaagt zijn vader. Allemaal erg raar.” (Sylvia Witteman citeert in Sir Edmund uit samenvatting van De Avonden door een scholier)


Vrijdag 26 september 2014
“Meneer Foppe doet zonder pet op boodschappen. Die pet is ‘te militairachtig’. Maakt hem ‘een gemakkelijk doelwit’. (Tweet van Wim de Bie)


Donderdag 25 september 2014
“Van alle mensen die ’s nachts naar huis kruipen heeft 68 procent (iets) te veel gedronken.” (Tweet van Raoul du Pre)


Woensdag 24 september 2014
“Stel dat we al honderden jaren de iPad kenden en iemand kwam binnen met een papieren magazine waar je doorheen kon bladeren. Zou dat niet net zo opwindend zijn, of misschien nog wel opwindender?” (Jeremy Leslie van Magculture.com in Prnt Magazine)


Dinsdag 23 september 2014
“Ik ben monogaam, maar het is niet zo dat andere vrouwen geen aantrekkingskracht op me hebben. Er zijn genoeg vrouwen die ik aantrekkelijk vind, waar ik gerust iets mee zou kunnen hebben. Mijn leeftijd houdt me alleen tegen.” (Kunstenaar Herman de Vries in HP/De Tijd, 83 jaar)


Maandag 22 september 2014
“Elk woord dat wordt geschreven, is een aanslag op de ouderdom.” (Remco Campert tijdens de Nacht van de Poëzie)


Zondag 21 september 2014
“Een Indiase nieuwslezer is vrijdag geschorst nadat ze tijdens een uitzending de naam van de Chinese president, Xi Jinping, verwarde met Romeinse cijfers en hem Eleven Jinping noemde.” (Nu.nl) 


Zaterdag 21 september 2014
“Het woord boekenbezit is onjuist, onderwees Michaël Zeeman mij jaren geleden, want de kans is groot dat jouw boeken het langer volhouden dan jijzelf. Je kunt beter zeggen dat de boeken jou bezitten.” (Arjan Peters in Sir Edmund)


Vrijdag 19 september 2014
“Knipt en scheert uw vader en uw moeder.” (Henk Krol tijdens de Algemene Beschouwingen over het ouderenbeleid van het kabinet)


Donderdag 18 september 2014
“Naast de authentieke ronde modellen, zien we ook rond in een hipper jasje. Donker acetaat gecombineerd met transparante veren doen denken aan de trendy colour block look. Ook een matte safari uitwerking past prima binnen deze trend.” (Persbericht Eyewish over brillenmode)


Woensdag 17 september 2014
“Fatima woont in een huis waar een sjiitisch gezin heeft geleefd. Ik weet niet of ze zijn gevlucht, doodgeschoten of zelfs onthoofd. Daar woont ze nu, zogenaamd gelukkig te wezen. Terwijl er IS’ers zijn die bepalen wat ze draagt, hoe ze het draagt en van welke stof de djellaba is die ze draagt.” (Haagse vader van Jihadiste in Trouw)


Dinsdag 16 september 2014
“Op internet las ik dat Pauw inmiddels met meer vrouwen het bed heeft gedeeld dan dat hij kijkers heeft, maar dat lijkt me overdreven.” (Max Pam in de Volkskrant)


Maandag 15 september 2014
“Minister Opstelten bleef steken in zijn ‘richtingloze gestuntel’, het Kamerdebat ging in een ‘droeve cirkel’ rond. In de overheidsstukken las ze ‘bijna schreeuwende leegte’, in het actieprogramma zelf ‘ondraaglijke lichtheid’. Het kabinetsbeleid, schrijft ze, is eigenlijk een ‘wanhopige schreeuw om hulp’.” (Trouw over het betoog van Femke Halsema inzake het Jihaddebat)


Zondag 14 september 2014
“Rolling Stones-zanger Mick Jagger heeft de twijfelachtige eer dat er een fossiel naar hem is vernoemd. Het nijlpaardachtige dier dat negentien miljoen jaar geleden in Afrika leefde, had grote lippen, net als Jagger.” (Nu.nl)


Zaterdag 13 september 2014
“Pas veel later, toen ik hem durfde aan te spreken, begreep ik dat er onder die snor veel gelachen werd, en gedronken en gerookt.” (Arjan Peters in Sir Edmund over Gerrit Kouwenaar)


Vrijdag 12 september 2014
“Een man in een gevangenis in het Belgische Luik is niet op zijn proces verschenen omdat hij een maaltijd met friet niet wilde missen.” (Nu.nl)


Donderdag 11 september 2014
“Wat is gezond leven?” vraag ik na een lange stilte. (…) “Moet ik elke dag hardlopen? Zwemmen? Groente eten? Geen vlees, geen vet meer? Geen alcohol? Maar dat is de hel!” (Theodoor Holman in Het Parool)


Woensdag 10 september 2014
“Voor minstens een eeuw leken we allemaal steeds slimmer te worden, maar dat zou nu wel eens afgelopen kunnen zijn. Sterker nog, volgens wetenschappers kantelt de trend volledig; we worden dommer.” (De Telegraaf)


Dinsdag 9 september 2014
“Als je aan een vrouw in die tijd vroeg: heb jij ooit al een orgasme gehad, was de kans negen op tien dat ze antwoordde: dat kun je beter aan mijn man vragen.” (Herman Brusselmans leest bij Pauw voor uit zijn in de jaren zestig spelende thriller Zeik)


Maandag 8 september 2014 “Stoere mannen die een roos plukken met een kindje op hun arm. Dat zijn tekeningen die ergens vóór zijn, en daar ben ik tegen.” (Tekenaar Peter van Straaten in VN)


Zondag 7 september 2014
“Ik zou reizen nooit afraden, maar word je er ruimdenkend van? Neen. Ruimdenkend, al te ruimdenkend, word je pas goed als je stilzit zonder afleiding en je gedachten met je op de loop gaan.” (Denker des Vaderlands René Gude in Trouw)


Zaterdag 6 september 2014
“Op het moment dat je je vriendin de baas maakt over je kledingkast, lever je ook een integraal deel van jezelf in, namelijk: je ballen. Straks ben je niet meer dan een vleesgeworden pop, overgeleverd aan een vrouw die zegt dat ze van je houdt maar je in werkelijkheid probeert te boetseren naar haar grillen en macabere fantasieën. Pas op, we’ve lost a couple of good men out there.” (Essay over man en mode van Julien Althuisius in Volkskrant Magazine)


Vrijdag 5 september 2014
“Lange antwoorden, met meanderende zinnen die over hetzelfde onderwerp leken te gaan, maar bij nadere beschouwing uit de handleiding voor de montage van een Pax-garderobekast van IKEA bleken te komen, zo eentje met complexe dubbele schuifdeuren.” (Sheila Sitalsing in de Volkskrant over het optreden van Ivo Opstelten in het Kamerdebat over jihadisten)


Donderdag 4 september 2014
“Kistdragers in Gelderland meer dan twee keer duurder dan in Noord-Brabant; plakje cake in Noord-Brabant vijf keer duurder dan in Zuid-Holland.” (Persbericht Watkostdoodgaan.nl)


Woensdag 3 september 2014
“Het impressionisme werd geboren op 13 november 1872, om 7.35 uur ’s ochtends. Op dat precieze tijdstip maakte de Franse schilder Claude Monet een schilderij van de zonsopkomst, gezien vanuit zijn hotelkamer aan de haven van Le Havre. Het doek kreeg de naam (..) ‘Impressie: zonsopkomst’ en daar dankt de kunststroming haar naam aan.” (Nu.nl)


Dinsdag 2 september 2014
“Whitesplaining is (..) beweren dat de VN-adviseuse Verene Sheppard – die in oktober 2013 stelde dat Zwarte Piet een racistisch stereotype was – daar niet ‘objectief’ over kan oordelen omdat ze zelf zwart is. Want objectief: dat kunnen blijkbaar alleen witte heteroseksuele mannen zijn.” (Sunny Bergman in VPRO agenda)


Maandag 1 september 2014
“Radeloos zoekt meneer Foppe naar het foto-album met de naaktfoto van toen hij twee jaar was. Is-ie gelekt?” (Wim de Bie op Twitter)


Zondag 31 augustus 2014
“Ik had diegene moeten begeren die mij ook begeerde en niet diegene die het meest getrouwd, bezet of ongeïnteresseerd was.” (Halina in Jan)


Zaterdag 30 augustus 2014
“Professors. Homo’s. Mensen met mooie spulletjes. Mensen met een broodtrommeltje vol netjes gesneden boterhammetjes. Ik had een hekel aan alles waar aandacht aan was besteed.” (Schrijver Peter Middendorp vertelt in Volkskrant Magazine wie hij vroeger allemaal in elkaar sloeg.)


Vrijdag 29 augustus 2014
“Het EO-praatprogramma Knevel & Van den Brink (NPO 1) houdt op te bestaan. Dat bevestigt de EO. Vanavond is de laatste uitzending van de dagelijkse talkshow.” (Goed nieuws op nrc.nl.)


Donderdag 28 augustus 2014
“Als ik erachter komt wie die onzin verteld die kan zijn eigen gaan verstoppen. Ik ben er echt helemaal klaar mee! Zeggen dat ik 5 weken zwanger ben terwijl ik toen een galblaas operatie had! Achterbaks tering volk!” (Vriendin Virginia van Peter Jan Rens op Facebook – aldus GeenStijl)


Woensdag 27 augustus 2014
“Meest bijzondere item van de avond was volgens het veilinghuis een ‘versteende keutel’ van Reve, die 415 euro opbracht.” (Nu.nl)


Dinsdag 26 augustus 2014
“Bij ‘in noodgeval waarschuwen’ staan niet de nummers van zijn vader en moeder maar slechts, in die frommelige hanepoten: 112.” (Sylvia Witteman in de Volkskrant over de schoolagenda van haar zoontje)


Maandag 25 augustus 2014
“De momenten van miserie zijn ook momenten van waarheid en dus van schoonheid.” (Zomergast David van Reybroeck over het leven)


Zondag 24 augustus 2014
“Willem II heeft zaterdagavond in het eigen Koning Willem II stadion geen kind gehad aan AZ. In een vooral in de eerste helft zeer goede wedstrijd werd met 3-0 aan het langste eind getrokken.” (Wedstrijdverslag website Willem-II.nl)


Zaterdag 23 augustus 2014
“Een Duitse huisbazin stond in haar recht toen ze een man het huis uitzette omdat hij regelmatig een piepende seksschommel gebruikte.” (Nu.nl)


Vrijdag 22 augustus 2014
“Dit is de pest van deze tijd. Iedereen wil altijd maar vrijheid. Ik krijg er gewoon het schijt van.” (Herman Brusselmans in het tv-programma Altijd Wat)


Donderdag 21 augustus 2014
“De door GeenStijl geplaatste foto waarbij het hoofd van journalist James Foley is vervangen door het hoofd van de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen is misschien in strijd met de wet.” (Villamedia)


Woensdag 20 augustus 2014
“Ik ben, nu ik er over nadenk, een groot voorstander van meer vreemde antwoorden op televisievragen. Waarom ik hier op Schiphol sta? Ik wacht op een vrouw. Maakt me niet uit welke.” (Nico Dijkshoorn in de Volkskrant)


Dinsdag 19 augustus 2014
“Verliefdheid is een instinker. Je idealiseert de ander enorm, ziet in haar iets wat zij op lange termijn niet kan waarmaken. Verliefdheid, weg ermee!” (Hugo Borst in Vrij Nederland)


Maandag 18 augustus 2014
“In Siena, befaamde stad van geschiedenis en cultuur, zag ik ooit een souvenirwinkel waar je een Mussolini-boxershort kon kopen. (…) Il Duce op je piemel, kan jij je er iets bij voorstellen?” (Jerry Goossens in AD Groene Hart)


Zondag 17 augustus 2014
“7846 volgers alweer, prachtig want dat aantal is een deler van 7847784878497850. Welkom nieuwelingen!”(Wiskundemeisje – en zomergaste – Ionica Smeets op twitter)


Zaterdag 16 augustus 2014
“Oudere mensen die regelmatig alcohol drinken zijn fitter en hebben minder moeite met bewegen. Dat blijkt uit een nieuw Brits onderzoek.” (Nu.nl)


Vrijdag 15 augustus 2014
“Aan de mevrouw die hier vanochtend een ketting van 150 euro heeft gestolen. Er zijn nog bijpassende oorbellen. Kom die maar gratis ophalen want ik heb er toch niets meer aan.” (Bord in etalage van Haarlemse juwelier op Facebook)


Donderdag 14 augustus 2014
“Ik heb een cabaretier (…) horen roepen dat Sacha de Boer voor hem prima ‘rukmateriaal’ was. Je kunt je (…) onmogelijk voorstellen dat iemand zoiets zal zeggen over haar opvolgster Annechien Steenhuizen.” (Boudewijn Geels in Villamedia)


Woensdag 13 augustus 2014
“Het probleem met God is dat hij mannen hersenen en een penis geeft maar slechts genoeg bloed om één tegelijkertijd te laten werken.” (Wijlen Robin Williams)


Dinsdag 12 augustus 2014
“Grootste angst: ontslagen worden. Grootste droom: nooit meer hoeven werken.” (Tweet van Omdenken)


Maandag 11 augustus 2014
“Is dat geen kwak, Nico? Ik zie een kwak.” (Hans Dorrestijn in De Baardmannetjes)


Zondag 10 augustus 2014
“Beer is the proof that God loves us.” (Benjamin Franklin)


Zaterdag 9 augustus 2014
“Outside of a dog, a book is a man’s best friend. Inside of a dog, it’s too dark to read.” (Groucho Marx)


Vrijdag 8 augustus 2014
“Ik word niet snel fysiek maar bij mijn voordeur staat wel een honkbalknuppel. Als hier een agressieve pedojager komt, heb je echt kans dat ik doordraai en hem doodsla.” (Schrijver Anton Dautzenberg in VN)


Donderdag 7 augustus 2014
“Kapitein Francesco Schettino van het verongelukte cruiseschip Costa Concordia heeft een college gegeven over paniekbeheersing aan de gerenommeerde universiteit La Sapienza in Rome.” (Nu.nl)


Woensdag 6 augustus 2014
“De vrijgezelle Kassie wil graag een kind en ze vindt de ideale zaaddonor. Op een feestje ter ere van haar toekomstige zwangerschap wisselt haar beste vriend het zaad per ongeluk om.” (Komt deze film zien, wil het AD maar zeggen)


Dinsdag 5 augustus 2014
“Aankomende vrijdag 8 augustus is het voor het zestiende opeenvolgende jaar wereldwijd de Dag van het Orgasme.” (Persbericht AshleyMadison.com)


Maandag 4 augustus 2014
“Een vrouw staat gemiddeld vijf dagen per jaar voor de spiegel.” (Viva)


Zondag 3 augustus 2014
“Voor een ware dialoog moet je ervan uitgaan dat de ander weleens gelijk zou kunnen hebben.” (Duitse filosoof Hans-Georg Gadamer)


Zaterdag 2 augustus 2014
“Voel je niet schuldig na een stevige ruzie. Volgens onderzoek van University College in Londen hebben ruzie mijdende echtparen meer stress en lichamelijke klachten en gaan ze eerder dood.” (Tijdschrift Red)


Vrijdag 1 augustus 2014
“Begrijp dat Lingo eind september definitief gaat verdwijnen, dat is vooral voor heel veel oudere fans, zoals mijn moeder van 87 jaar erg triest, het is het enige lichtpuntje per dag!” (Gastenboek Tros-website)


Donderdag 31 juli 2014
“Bij een artikel over drugssmokkel in Venezuela is een verkeerd portret geplaatst. In plaats van Feris Farid Domingeuz, de verdachte, staat er een foto van Leonel Fernández, president van de Dominicaanse Republiek. Onze excuses.” (Reader’s Digest citeert rectificatie Miami Herald)


Woensdag 30 juli 2014
“Ik hoor vrouwen weleens zeggen dat ze een leukere moeder zijn als ze blijven werken. Ik ben een leukere moeder als ik blijf drinken.” (Christine, 41, in Linda)


Dinsdag 29 juli 2014
“Varkenshouders in Nederland geven jaarlijks ongeveer 5 miljoen uit aan varkensspeelgoed.” (De Volkskrant)


Maandag 28 juli 2014
“Gisterenavond is onze kleindochter Lisa geboren.” (Mijn zusje Clementine whatsappt dat ze oma is geworden)


Maandag 21 tot en met zondag 27 juli 2014 Quotes in overvloed maar Peter is even met vakantie.


Zondag 20 juli 2014 “De zin van het leven is dat je je lijden vormgeeft.” (Freek de Jonge in VPRO’s Zomergasten)


Zaterdag 19 juli 2014 “Ik heb het vaker gezegd: de man is een vrouw met een penis.”  (Arnon Grunberg in de Volkskrant)


Vrijdag 18 juli 2014 “Firth described the Malaysia Airlines flight crash coverage as ‘the straw that broke the camel’s back for me’ and handed in her resignation this morning.” (PressGazette over journalist Sara Firth, die genoeg heeft van de tendentieuze berichtgeving van haar werkgever Russia Today)


Donderdag 17 juli 2014 “Panorama, Nieuwe Revu en Playboy naar Pijper Media.” (Kopje boven bericht Nu.nl)


Woensdag 16 juli 2014 “Duizenden vrouwen van over de hele wereld plaatsen foto’s van hun harige benen op diverse websites. De vrouwen willen hun benen niet langer ontharen. De oprichter van de Tumblr-pagina Hairy Legs Club stelt: ‘Deze blog is voor vrouwen met hele harige benen. Onze benen zijn onze trots!”  (Nu.nl/lifestyle)


Dinsdag 15 juli 2014 “Ik realiseer me nu hoe waardevol vriendschappen zijn. Uit onderzoek blijkt dat vrienden de belangrijkste geluksbrengers zijn.” (Psycholoog Huub Buijssen, die toch geen dodelijke ziekte bleek te hebben, in de Volkskrant)


Maandag 14 juli 2014 “Deeldelirium is een gekkenhuis vol jazz, spanning en sensatie dat het publiek in verwarring achterlaat op de flanken van de Utrechtse Heuvelrug, tussen Kutjepoep en Likmereet, waar het Steunfonds van de Vrouwenbond een spoedcursus jodelen organiseert.” (Komt Jules Deelder & co zien op de Parade)


Zondag 13 juli 2014 ”Net zoals Jezus zal ik tegen pedofielen met een stok optreden.” (Paus Franciscus in La Republicca)


Zaterdag 12 juli 2014 “Het enige wat mij spijt is dat ik nooit een citatenbijbel heb aangelegd van mijn eigen uitspraken. Die gaan nu voor de eeuwigheid verloren.” (Victor E. van Vriesland)


Vrijdag 11 juli 2014 “Voor de wedstrijd tegen Duitsland gaf 64% van de Brazilianen aan wel seks tijdens de finale te willen hebben, maar alleen als ze tegelijkertijd mochten kijken.” (Onderzoek van AshleyMadison.com)


Donderdag 10 juli 2014 “De vrouwen die veel appels aten bleken seksueel beter te functioneren en beleefden ook meer plezier aan seks. Volgens de onderzoekers komt dit omdat appels veel florizine bevatten, een stof die zou lijken op oestradiol, een vrouwelijk geslachtshormoon dat een rol speelt bij het ontstaan van seksuele opwinding.” (Nu.nl over Italiaans onderzoek)


Woensdag 9 juli 2014 “Hear no evil, see no evil – and you’ll never be invited to a party.” (Oscar Wilde)


Dinsdag 8 juli 2014 “Hiep hiep hoer.” (Tekst op vlaggetje, waarmee allochtone werknemer van ActiZ – nog niet zo lang in Nederland – zijn jarige vrouwelijke collega verrast)


Maandag 7 juli 2014 “Hassan al-Thawadi, secretaris-generaal van het Qatar 2022 comité, zei in de Britse krant The Guardian dat de komende tien jaar naar verwachting 169 miljard euro wordt besteed aan infrastructurele projecten waarbij gebruik wordt gemaakt van het blazen van koude lucht, megaparasols en zelfs gecreëerde wolken op heliumbasis.” (Socialisme.nu over de voorbereidingen in Qatar voor het WK 2022)


Zondag 6 juli 2014 “Geloof me, een slordig westers handschrift ziet er nog altijd een stuk netter uit dan een slordig Chinees handschrift – dat ziet eruit alsof een kolenmijnwerker met stoflong op je schrijfblok heeft gehoest.” (Thomas van Luyn in Volkskrant Magazine)


Zaterdag 5 juli 2014 “We spraken met Henk Smid, anoniem nierdonor.” (Presentator Mieke van der Weij van de Tros Nieuwsshow)


Vrijdag 4 juli 2014 “Chinese motorist with no arms is banned from driving after police catch him using his toes to steer… but not before he drove 100.000 miles without ever crashing.” (Daily Mail online)


Donderdag 3 juli 2014 “Het is niet de ronkende zelfgenoegzaamheid, die mij het meest stoort. (…) Maar het verdringen van iedere twijfel over de juistheid van zijn handelen en de totale verblinding voor mogelijk negatieve gevolgen” (Marcel van Dam geeft Diederik Samsom een beurt in de Volkskrant)


Woensdag 2 juli 2014 “Now available from all good souvenir shops. The Suarez bottle opener.” (Reclame: Louis Suarez-poppetje aan sleutelring bijt je bierflesje open)


Dinsdag 1 juli 2014 “De katoenteelt verbruikt jaarlijks 256 quintiljoen liter water, waarvan 42 procent wordt geïrrigeerd uit meren en rivieren. (…) Voor één boxershort wordt gemiddeld al 700 liter water verbruikt. In katoenproducerende landen zorgt dat voor veel problemen, zoals waterschaarste en gebrek aan schoon drinkwater, slechte oogsten, instortende ecosystemen en verdwijnende werkgelegenheid.” (Persbericht Jongeren Milieu Actief)


Maandag 30 juni 2014 “Wat is buitenspel? Als de bal buiten het veld wordt getrapt.” (VWO-student Robbin Hillsland in Bahm, jongerenblad van FNV Bouw)


Zondag 29 juni 2014 “Lieve Linda, even over die heupen en billen van je. Altijd maar zie ik je donkere of oversized kleding dragen, alsof daaronder een monster huist. (…) Maar eh. Je mag er zijn, inclusief derrière. Negers doen er een moord voor, vraag het Anouk ’23 centimeter’ Teeuwe.” (Hugo Borst schrijft Linda in Linda)


Zaterdag 28 juni 2014 “Niemand zit er op te wachten dat je bezweet, in je volle naaktheid voorover bukt om de bodylotion uit je tas te pakken. (…) En eet alsjeblieft nooit een banaan als je geen kleren aan hebt.” (Omgangsvormen in de gym in Volkskrant Magazine)


Vrijdag 27 juni 2014 “Oud-premier Lubbers raakte zo geëmotioneerd dat hij vele minuten de hand van de dalai lama vastgreep en in huilen leek uit te barsten” (P+ doet verslag van het bezoek van de dalai lama aan Rotterdam)


Donderdag 26 juni 2014 “Daar kun je niet de touwtjes bij rondknopen.” (Wajonger mept in televisieprogramma de plank mis)


Woensdag 25 juni 2014 “No one wanted England to win more than women. Domestic violence rises 38% when England gets knocked out of the World Cup.” (Slottekst van Engels ‘Sire’-filmpje waarin een jonge vrouw nagelbijtend de wedstrijd volgt)


Dinsdag 24 juni 2014 “Forced to work exhaustief hours.” (Froot toont foto van Britse vrouw die met de hand ingenaaid label ontdekt in haar jurk, gekocht bij een goedkope kledingzaak)


Maandag 23 juni 2014 “Honing is eigenlijk het enige dat we hebben geaccepteerd van insecten. En dat is de kots van bijen. Als we ziek zijn, drinken we thee met bijenkots.” (Culinair columnist Joël Broekaert in Vrij Nederland)


Zondag 22 juni 2014 “Heb je ooit beseft dat er in je navel zo’n vijftig tot honderd verschillende bacteriesoorten voorkomen? Het is een soort vochtige oase midden in de woestijn die je huid is.” (Promotietekst uitgever voor het boek Allemaal beestjes van Jop de Vrieze)


Zaterdag 21 juni 2014 “Ik heb een zwak voor mensen die van ver komen, daarom heb ik Zeeuwse bolussen gekocht. Voor bij de koffie.” (Eerste en enige SGP-gemeenteraadslid Lilian Janse ontvangt verslaggever van Villamedia in Vlissingen)


Vrijdag 20 juni 2014 “Ik ben het ultieme voetbalsletje. Want als ze winnen, is het opeens wél leuk.” (Loethe Olthuis in de Volkskrant)


Donderdag 19 juni 2014 “Orale seks waargenomen bij bruine beren.” (Kop in rubriek ‘Overig nieuws’ bij Nu.nl)


Woensdag 18 juni 2014 “Zo is er een speciaal tafelkleed ontworpen waarop je met je gezin of je partner met een stift speelse vragen kan beantwoorden. Een tafelkleed wat uitnodigt om met elkaar te praten. Zoals: wat ga je doen vandaag wat je nog nooit eerder hebt gedaan?” (Vakantiecoach Trudy van Bochove in de Woerdense Courant)


Dinsdag 17 juni 2014 “Er komt maar geen einde aan, er gaat geen jaar voorbij of er worden weer op grove wijze journalistieke arbeidsplaatsen geschrapt. Erg? Heel erg. In tien jaar tijd is bijvoorbeeld het aantal dagbladjournalisten verminderd van 4500 tot onder de 2800.” (Scheidend NVJ-voorzitter Bert de Jong in zijn jaarrede)


Maandag 16 juni 2014 “Dan mogen ze mij uitstrooien in KidCity.” (Op Vrouwonline vertelt moeder hoe dochter reageerde op uitleg over crematie)


Zondag 15 juni 2014 “Bijna de helft van de 50-plussers geeft aan in bed last te hebben van het ouder wordende lichaam. Mannen hebben vaak erectieproblemen en een derde van de vrouwen geeft aan zich stram en stijf te voelen.” (Bijlage Vrouw van de Telegraaf)


Zaterdag 14 juni 2014 “De 61-jarige Lian Tien beweert dat zijn penis klem kwam te zitten nadat hij uitgleed, toen hij op een warme dag naakt de muur aan het schilderen was.” (Nu.nl bericht over Chinees die zich meldt in het ziekenhuis met een pijp aan zijn geslachtsdeel)


Vrijdag 13 juni 2014 “Ik voelde me er totaal verloren. Dat gevoel was binnen drie uur weg. Het was fantastisch. Tilburg is niet mooi maar wel een echte arbeidersstad. Je ziet dat er altijd hard is gewerkt, daar hou ik van.” (Studio Sport-presentator Dione de Graaff in de Volkskrant)


Donderdag 12 juni 2014 “Ik was misdienaar en ik ben niet misbruikt. Dan ga je je toch afvragen: was er iets mis met mij?” (Duurzaamheidsadviseur in de Volkskrant)


Woensdag 11 juni 2014 “Het is huurdersgeld. Het had ook met een mindere klasse gekund.” (Oud-bestuursvoorzitter en Maseratirijder Möllenkamp bij de enquêtecommissie Woningcorporaties)


Dinsdag 10 juni 2014 “Nelli plaatst op ’n parterretrap ’n pot staalpillen” (Kandidaat Per seconde wijzer geeft voorbeeld van palindroom)


Maandag 9 juni 2014 “We discussieerden in de vakbeweging over centen in plaats van procenten (..) en plafonds in de loonsverhoging. Wel meestal zo berekend dat de eigen achterban van wat meer verdienenden niet al te zeer werd benadeeld. Solidariteit heeft natuurlijk ook zo zijn grenzen…” (Lodewijk de Waal in zijn column in de nieuwsbrief van de Vakbondshistorische Vereniging)


Zondag 8 juni 2014 “Fuck seks” (Jules Deelder declameert zijn enige gedicht over seks integraal in VPRO’s Boeken)


Zaterdag 7 juni 2014 “Kom binnen en proef onze nieuwe menukaart” (Krijtbord bij ingang Woerdens restaurant)


Vrijdag 6 juni 2014 “PENSIOEN: 31-03-2014 Peter van der Aa, hoofdredacteur, C&M” (Bouwwerk, personeelsblad van FNV Bouw)


Donderdag 5 juni 2014 “Heb ik besloten om contact met u hopen dat u vindt dit voorstel interessant vindt. Gelieve uw interesse en ik zal verstrekken u met meer informatie. Laat het me weten wat uw beslissing dan hou me op te wachten.” (Dr. David Brown probeert mij per e-mail te interesseren voor een lucratieve deal)


Woensdag 4 juni 2104 “Kijk, dat je nu met je vrouw of man naar Van der Valk gaat, snappen we. Maar als je je minnaar of minnares nu echt eens wilt verrassen en geld mag geen rol spelen, dan kies je voor Ciel Bleu in Amsterdam, het duurste restaurant van Nederland in het Okura hotel. Gemiddelde prijs voor een driegangenmenu €160,-. En bij het Okura hebben ze ook roomservice.” (Persbericht Ashley Madison – life is short, have an affair!)


Dinsdag 3 juni 2014 “Mijn volgende boek is een liefdesroman. Het verschijnt pas over een jaar of vijf. Het heet ‘Kracht putten uit Pracht kutten’. (Hans Dorrestijn op zijn website)


Maandag 2 juni 2014 “Hij probeerde zijn zorgen te verdrinken. Maar ze konden zwemmen.” (Cornelis Vreeswijk, ooit)


Zondag 1 juni 2014 “Eergisteren vond de Avond van het Spannende Boek plaats, en er was daar in het Amsterdamse Pakhuis De Zwijger met Inge Ipenburg, Jeroen van Inkel, Marion Pauw en Jaap Jongbloed (..) genoeg in huis om van te rillen.” (Arjan Peters in De Volkskrant)